X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 12.2.2016 16:25 Güncelleme Tarihi: 12.2.2016 16:28
Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?
Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 4 adet tavukgöğsü ( kişi başına 1 adet)
  • 4 ince dilim kaşar peyniri
  • 4 dilim salam ya da jambon (ben hindi salamı kullandım)
  • 1 adet yumurta (çırpılmış)
  • 1 kâse un
  • 1 kâse galeta unu
  • tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Kasaptan tavukgöğüslerini alırken incelttirin. (mutfak çekiciniz varsa siz de evde istediğiniz boyutta incelte bilirsiniz).
  • Tavukgöğüslerini tuz ve karabiberle serperek önlü arkalı tatlandırın.
  • Tavukgöğsünü tezgâha yayın. Ortasına ince dilimlenmiş kaşar peynirini ve salamı yerleştirerek sarın. Kürdan takarak açılmasını engelleyin.
  • Sardığınız tavukları önce una, sonra yumurtaya sen son da galeta ununa bulayın.
  • Tüm tavuklara aynı işlemi uyguladıktan sonra tavukları önlü arkalı kızartın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Isınan fırında yaklaştık 15 dakika pişirin.
  • İster bütün isterseniz de dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.