X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 17.2.2016 10:02 Güncelleme Tarihi: 17.2.2016 10:03
Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?
Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

Et için

  • 300 gr biftek (3 parça kadar)
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • kırmızı pul biber
  • kekik

Et marinesi için

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Kibrit patates için:
  • 2 adet orta boy patates
  • Kızarmak için sıvıyağ

Domates Sos için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • tuz

Servis için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • 3-4 adet sivri biber

Hazırlanışı

  • Biftekleri doğrayabildiğiniz kadar ince julyen doğrayın.
  • Soğan ve sarımsağı gelişi güzel doğrayıp derin bir kap içine alın. Üzerine yağı ve sirkeyi ekledikten sonra etleri ilave ederek karıştırın ve üzerini streç film ile kapatarak marine olması için kenara alın.
  • Zeytinyağını küçük bir tavaya alıp kızdırın. Salçayı ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Domates rendesini ilave ederek suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Tuzunu ilave ederek karıştırın ve ocaktan alın.
  • Patatesleri kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Bol yağda ve kızgın yağda kızartmaya başlayın.
  • Geniş bir tavaya etleri için yağı ekleyin ve kızdırın. Etleri ilave edip sotelemeye başlayın. Etler kendini çekmeye başlayınca baharatlarını ilave edin ve 2 dakika daha pişirin.
  • Servis tabağına önce kızarttığınız patatesleri alın, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.
  • Son olarak domates sosu ve sotelediğiniz etleri ilave ederek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.