Malzemeler
- 800 gr. biftek
- 2 soğan
- 2 defne yaprağı
- 1 çorba k. salça
- 1 su b. bezelye
- tane karabiber
- tuz
- su
- sıvıyağ
Püresi için
- 4 patates
- 1 su b. süt
- 2 çorba k. tereyağı
- tuz
Hazırlanışı
Bifteği dilimliyoruz ya da kasabımızdan dilimlenmiş alıyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküp biftekleri yüksek ısıda ters düz çevirip kızartıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına biftekleri diziyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Etleri kızarttığımız tavaya zeytinyağı döküyoruz. Soğanları koyup soteliyoruz. Salçasını ve defne yaprağını koyuyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Bezelyesini de koyup kavuruyoruz. Sıcak suyla kıvamını açıyoruz ve sos haline getiriyoruz. Tuzunu ve tane karabiberini atıyoruz. Sosu etlerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Üzerini önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyo ile kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Püresi için, patatesleri haşlıyoruz ve kabuklarını soyup tencereye rendeliyoruz. Tereyağını koyuyoruz ve ocağa alıyoruz. Sütünü döküyoruz, karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu atıyoruz, pürenin kıvamı ortaya çıkıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Biftekleri servis tabağına diziyoruz. Üzerlerine krem şanti torbasından püre sıkarak servis ediyoruz.