X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Soslu Biftek Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

lu Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 17.2.2016 09:32 Güncelleme Tarihi: 17.2.2016 09:32
Soslu Biftek Nasıl Yapılır?
Soslu Biftek Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 800 gr. biftek
  • 2 soğan
  • 2 defne yaprağı
  • 1 çorba k. salça
  • 1 su b. bezelye
  • tane karabiber
  • tuz
  • su
  • sıvıyağ

Püresi için
  • 4 patates
  • 1 su b. süt
  • 2 çorba k. tereyağı
  • tuz

Hazırlanışı

Bifteği dilimliyoruz ya da kasabımızdan dilimlenmiş alıyoruz. Tavaya az sıvıyağ döküp leri yüksek ısıda ters düz çevirip kızartıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına biftekleri diziyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz. Etleri kızarttığımız tavaya zeytinyağı döküyoruz. Soğanları koyup soteliyoruz. Salçasını ve defne yaprağını koyuyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz. Bezelyesini de koyup kavuruyoruz. Sıcak suyla kıvamını açıyoruz ve haline getiriyoruz. Tuzunu ve tane karabiberini atıyoruz. Sosu etlerin üzerine gezdirerek döküyoruz. Üzerini önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyo ile kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Püresi için, patatesleri haşlıyoruz ve kabuklarını soyup tencereye rendeliyoruz. Tereyağını koyuyoruz ve ocağa alıyoruz. Sütünü döküyoruz, karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu atıyoruz, pürenin kıvamı ortaya çıkıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Biftekleri servis tabağına diziyoruz. Üzerlerine krem şanti torbasından püre sıkarak servis ediyoruz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.