lu Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 17.2.2016 09:22 Güncelleme Tarihi: 17.2.2016 09:22
Tavuklu Krep Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 2 adet kemisiz but (her bohça için 1adet)
  • 8-10 adet mantar
  • yarım kutu çiğ krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • karabiber
  • tuz

krep için
  • yarım litre süt
  • 1 adet yumurta
  • 7-8 yemek kaşığı un
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • süslemek için:
  • krep sayısı kadar dilimlenmiş kaşar peyniri
  • tatlı kırmızı biber
  • yeşil biber
  • havuç

Hazırlanışı
  • Butları ve mantarları kuşbaşı doğrayın, tereyağını teflon tavaya koyun ve kızdırın içine tavukları atın beyazlayana kadar kavurun.
  • Mantarları ekleyin, tavuklar iyice pişene kadar soteleyin ve içine kremayı ekleyin. 3-4 dakika kadar pişirerek ateşten alın.
  • Krep malzemelerini derin bir kap içinde iyice çırpın ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırdığınız tavada önlü arkalı pişirin.(tavaya aktarmak için ölçü olarak kepçe kullanabilirsiniz)
  • Her bir krepin ortasına tavuklu harçtan koyularak rulo şeklinde sarın, borcama yeleştirilerek üzerine 1'er dilim kaşar peyniri koyarak 180 derece fırında peynirler eriyene kadar fırınlayın .
  • Biberleri ve havuçları ince ince dilimleyin ve kreplwrin üzerine serperek servis yapın.
ARKADAŞINA GÖNDER
Tavuklu Krep Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz