Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Genişçe bir kaba tüm sıvı malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerine tuzu da ekleyin. Bu malzemelerin üzerine unu eleyerek katın. Sonuç olarak akışkan bir krep karışımınız olmalı, yoksa krep içleri hamur kalabilir.
Teflon tavaya ya da varsa krep tavasına çok hafif margarin sürün ve üzerine 1 kepçe krep karışımından ekleyin. Tavayı sağa sola çevirerek içerisindeki krep karışımının tüm tavaya eşit yayılmasını sağlayın. Bu noktada biraz el çabukluğu olması lazım, yoksa kreplerin bir tarafı kalın bir tarafı ince kalabilir.
Krep alt tarafı piştiğinde, üst tarafının da hafiften görüntüsü değişir. Bu anda spatula yardımıyla ters çevirin.
Eğer üst bölümünden anlamazsanız yine spatula yardımıyla altını hafif kaldırarak da kontrol edebilirsiniz. Yine orta ateşte krebinizin diğer tarafını da pişirin.
İşte krep hazır. Krep karışımı bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Başta da belirttiğim gibi sade krepleri istediğiniz malzemelerle tüketebilirsiniz. Krep hazır. Afiyet olsun.