X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Lokmalık Pizza Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 17.2.2016 11:36 Güncelleme Tarihi: 17.2.2016 11:46
Lokmalık Pizza Nasıl Yapılır?
Lokmalık Pizza Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket ınstant 10 g kuru maya
  • yarım su bardağı zeytin yağı
  • tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Pizza Üstü İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta sarısı
  • kaşar peyniri rendelenmiş
  • kırmızı biber
  • sucuk
  • siyah zeytin

Hazırlanışı

  • 3.5 su bardağı unu karıştırma kabına alınır içerisine kuru maya ve tuz eklenir karıştırılır.
  • Ortası havuz yapılır ve zeytin yağı ve yarım su bardağı su eklenir ortadan başlayarak karıştırılır.
  • Kulak memesi yumuşaklığın hamur elde edene kadar kalan suyu dikkatli bir şekilde eklenir.
  • Ben bu hamurdan 10 beze yaptım cevizden biraz büyük olacak şekilde bezeler alınır.
  • 10 tane siyah zeytinin çekirdekleri çıkartılır ve dik olarak ikiye bölünür.
  • Ağız için halka kesilen sucuk ikiye bölünür yarım ay şeklinde kesilir.
  • Kaşar peynirini rendeleriz.
  • Kırmızı biberleri burun olacak şekilde kesilir.
  • Hamurumuzu 10 bezeye ayırırız yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizeriz.
  • Bezelerin ortasına beş parmak ucunu birleştirerek hamurda oyuk açarız ve baş parmağımızla alanı genişletiriz.İçerisine çırptığımız yumurta sarısını süreriz.
  • Hamurun içerisine rende kaşar konur.Kaşarın üzerine de bir tane sucuk dilimi ortaya kırmızı biber ve kenarlarına siyah zeytin koruz yukarıda ki resimde görüldüğü gibi.
  • Biraz dışarıda mayalandıktan sonra 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.
  • Pişen pizza ocaktan alınır ve üzeri örtülür temiz bit örtüyle o zaman daha yumuşak oluyor.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.