Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Dereotlu Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 18.2.2016 10:11 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 10:19
Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 büyük çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta(beyazı hamura sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 3- 4 su bardağı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 bağ dereotu

içine
  • 100-150 gram beyaz peynir

üzerine
  • ay çekirdeği

Hazılanışı
  • Un bir kabın içerisine koyulur unun ortası havuz gibi açılarak diğer malzemeler ortasına eklenir. Ortadaki malzemeler karıştırılarak yavaş yavaş kenarlardan un da alınarak yumuşacık bir hamur elde edilir. İncecik kıyılmış dereotu eklenir ve karıştırılır.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır ve parmağımızla ortasına yuva açılır bu yuvanın içerisine ezilmiş peynir koyulur ve yuvarlanır.
  • Hamur bitinceye kadar bu işleme devam edilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür ay çekirdeği serpiştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri ve altları kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Sıcak veya ılık olarak servis yapılır.
  • Afiyet olsun.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz