Türkiye'nin en iyi haber sitesi

yu Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 25.3.2016 16:55 Güncelleme Tarihi: 25.3.2016 16:57
Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 adet şalgam
  • 1 adet pancar
  • 1 kg. mor havuç
  • 1.5 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşığı tuz (salamuralık kaya tuzu)
  • Yarım ekmek
  • Su


Hazırlanışı

Öncelikle , pancar ve mor havucun kabuklarını soyun. Şalgam ve pancarı çok küçük olmayacak şekilde dilimlerken havuçları dikey şekilde dört parçaya bölün. (NOT: Bu sebzeleri doğrarken eldiven kullanın.)

Diğer tarafta tülbente sarılan maya görevi görecek ekmeği doğranan havuçlar, pancar ve şalgamla beraber bir turşu bidonuna doldurun. 1.5 tatlı kaşığı limon tuzu ile 2 yemek kaşığı salamuralık tuzu da erittikten sonra bidonun ağzından malzemelerin üzerine dökün. Bidonu ağzına kadar suyla doldurun ve ağzını sıkıca kapatın.

On beş gün serin ve direk ışık almayan bir yerde bekletin. On beş gün sonunda tülbente sarılı ekmeği bidondan çıkarın. Kapağı açılan şalgam suyunu cam kavanozlara bölerek buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. İştenirse kavanozun içine acı kuru biber koyarak şalgam suyunuzu acılı hale getirebilirsiniz.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz