X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

i Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 30.3.2016 09:41 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 09:42
Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?
Lohusa Şerbeti Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Yarım kilo lohusa şekeri
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 20 su bardağı su
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 7-8 adet kuru karanfil

Hazırlanışı

  • Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
  • Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar kaynatın, şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte şerbeti kaynatın.
  • Bir parça tülbentin içine çubuk tarçın ve karanfilleri koyarak ağzını bağlayın.
  • Kaynamakta olan şerbetin içine bu küçük paketi atın ve şerbeti 15 dakika daha kaynatın.
  • Kaynaya şerbetin altını kapatın ve soğuduğunda sürahilere doldurarak buzdolabına alın.
  • Eğer tatlı gelirse biraz soğuk su ile sulandırabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.