X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Lavaş Tostu Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

u Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 30.3.2016 13:19 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 13:21
Lavaş Tostu Nasıl Yapılır?
Lavaş Tostu Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 adet lavaş ekmeği,
  • Dilimlenmiş sucuk,
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri,
  • 1 adet kırmızı biberi,
  • 1 adet sivri biber,
  • 1 adet soğan,
  • 1 kase domates sosu veya 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 tutam kekik.

Hazırlanışı

  • Soğan hakla şeklinde, biberler jülyen olarak doğranır.
  • Soğanlar, sucuklar ve biberler tost makinesinde hafif pişirilip, tabağa alınır.
  • Domates sosu bir kasenin içerisine alınır ve biber salçası ile birlikte iyice karıştırılır.
  • Lavaş ekmekler tost makinesinin içerisine konulur ve sucukların pişerken saldıkları yağ ile güzelce yağlanmaları sağlanır.
  • Lavavaşın yağlanmış olan kısmına, domates soslu karışımdan sürülür
  • Üzerine, yarısına kadar kaşar dilimleri konulur ve sırasıyla sucuk, soğan halkası ve biberler yerleştirilip en üstüne tekrar kaşar peyniri konularak lavaş malzemelerin üzerine kapatılır.
  • Tos makinesi ile bastırılıp bekletilir ve hazırlanan lavaş tostu sıcak olarak servis edilir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.