X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Omlet Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 30.3.2016 17:49 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 17:50
Omlet Nasıl Yapılır?
Omlet Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir,
  • Yaklaşık 1 su bardağı un,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pul biber,
  • Maydanoz,
  • Sıvı yağ.

Hazırlanışı

  • Maydanozu ince ince doğrayalım.
  • Yumurtaları çırpalım.
  • İçine sütü, beyaz peyniri ilave edelim ve peyniri ezerek karıştıralım.
  • Unu azar azar ilave ederek kıvamını ayarlayalım.(kıvamı tavaya döktüğümüz zaman yayılacak şekilde olmalı)
  • Sonra karabiberi, kırmızı pul biberi, maydanozu, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
  • Teflon tavayı ısıtıp, çok az sıvı yağı koyalım ve hazırladığımız karışımı krepten biraz daha kalın olacak şekilde kepçeyle dökelim.
  • Daha sonra kısık ateşte arkalı önlü pişirelim.
  • Peynirli Pratik Omletimizi sıcak sıcak servis yapalım.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.