X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Simit Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 30.3.2016 16:52 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 17:03
Simit Nasıl Yapılır?
Simit Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker (1 çay kaşığına azaltılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı un + yarım çay bardağı un
  • Simitlerin üzeri için:
  • 1 su bardağı susam
  • yarım su bardağı pekmez + yarım su bardağı su karışımı

Hazırlanışı

  • 1 su bardağı ılık suyun içinde yaş mayayı ezin ve 5 dakika kadar bekletin.
  • Derin bir yoğurma kabına 3 su bardağı unu alın. Maya, süt ve sıvı yağı ekleyerek yoğurun.
  • Tuz, şeker, sirke ve 1 su bardağı daha unu ilave ederek yoğurmaya devam edin. (Duruma göre yarım çay bardağı daha un ekleyin)
  • Hamuru toplayıp üzerini bir bez ile örtün. 30 dakika kadar ılık bir yerde dinlendirin (mutfak serin ise fırını 40 dereceye ayarlayın ve 25 dk mayalanmaya bırakın.)
  • Mayalanan hamurunuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Bezeleri hafifçe unladığınız tezgahta 15 cm uzunluğunda şeritler yapın.
  • İki şeridi bir ucundan birleştirin ve elinizle çevirerek sarmal yapın. Hazırladığınız sarmalı birleştirin.
  • Hazırladığınız simidi önce pekmezli suya sonrada susama bulayın.
  • Simit şekli verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 3-4 santim aralıklarla dizin. Tepside 15 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar (yaklaşık 15 dk) pişirin.