i Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 31.3.2016 09:09 Güncelleme Tarihi: 31.3.2016 09:10
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2-3 tane büyük veya orta boy ayva
  • 1-1,5 su bardağı temiz su ( doğranmış ayvanın üzerini hafif geçecek kadar )
  • 1.5-2 su bardağı toz şeker veya arzu edilen oranlarda süzme bal
  • 3-4 adet karanfil
  • 3-4 adet ayva çekirdeği ( Ayva reçeline kırmızı renk vermesi için konur )

Hazırlanışı

lar yıkanır ve kabukları soyulur, küp şeklinde doğranarak tencereye konur ve üzerine su ilave edilip orta ateşte haşlanır. Ayva dolu tencere kaynamaya başladıktan sonra şeker ilave edilir. Bu esnasa karanfil ve ayva çekirdekleri eklenir. 30- 40 dakika kadar bu şekilde kaynatılır, altı kapatılır, 5-10 dakika dinlendirilir ve hafif sıcak vaziyette kavanoza doldurulup ağzı kapatılır.

ARKADAŞINA GÖNDER
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz