Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 31.3.2016 09:03 Güncelleme Tarihi: 31.3.2016 09:06
Katmer Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 7 su bardağı un,
  • 2 su bardağı ılık su,
  • 1 tane yumurta,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • İçine sürmek için;
  • Yarım paket tereyağı veya margarin (125 gram),
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ.

Hazırlanışı

  • 2 su bardağı ılık su, yumurta ve tuz derin bir yoğurma kabında karıştırılır.
  • Üzerine azar azar un ilave edilerek yoğrulur ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • İçine sürmek için, tereyağı eritilip sıvı yağ ile karıştırılır.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartılıp unlu düz bir zemin üzerinde tabak büyüklüğünde açılır.
  • Açılan bezelerin üzerine fırça yardımıyla tereyağlı karışımdan sürülür.
  • Rulo şeklinde yuvarlanıp spiral şekilde kıvrılıp hafif unlanmış tepsi üzerine dizilir.
  • Bütün bezeler bu şekilde hazırlanıp bitirilir.
  • Tepsinin üzeri temiz bir bezle örtülüp 10-15 dakika kadar dinlendirilir.
  • Dinlenen hamurlar tekrar unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane yardımıyla açılır.
  • Teflon tava ocak üstüne alınıp kızdırılır ve ocağın ayarı kısılıp katmerler arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
  • Bir yüzü pişince fırça yardımıyla üzerine tereyağlı karışımdan sürülür.
  • Diğer yüzü de pişince tabağa çıkartılıp fırçayla yağlanır, yağlama esnasında tavaya yağ değdirmemeya dikkat edilir.
  • Pişirilip yağlanan mayasız katmer üst üste dizilir ve sıcak olarak servis edilir.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Katmer Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz