Malzemeler 1 adet portakal 1 su bardağı tozşeker 100gr. tereyağı yarım su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ 2 yumurta 1 silme tatlı kaşığı karbonat yaklaşık 4 4buçuk su bardağı un yarım su bardğaı kuru üzüm arzuya göre yarım su bardağı ceviz veya fındık içi üzerini bulamak için tozşeker veya hindistan cevizi Hazırlanışı Portakalı iyice yıkayıp 4e bölün ve mutfak robotuna alıp parçalayın. Tozşekeri ilave edip krema gibi olana kadar tekrar karıştırın. Karışımı hamur yoğuracağınız kaba alıp 1 yumurta ve bir yumurtanın sarısını ve diğer malzemeleri 4 bardak un ile beraber alıp yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan orta sert bir hamur olana kadar un ilave ederek hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar alıp hafif çırpılmış yumurta akına ve sonra tozşeker veya hindistan cevizine bulayıp tepsiye yerleştirin. Isıtılmış 180C dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.