Malzemeler
- Yarım paket yumuşak margarin (125gr)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı sirke (üzüm sirkesi)
- Yarım limonun suyu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı sıvı vanilya ( 1 paket toz vanilya da olur
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Bulamak için toz şeker
Hazırlanışı
Sırasıyla malzemeler bir kaba alınır (un hariç) elle güzelce karıştırılır. Un bardak bardak dökülerek sıvı karışıma yedirilir. Hamur kıvama gelince 2'ye bölünür. Küçük buzdolabı poşetlerine konulur. Kenarlara doğru elle düzeltilir. Merdaneyle 1 parmak kalınlığında açılır. Bir tepsiye konur. Hem dinlenmesi hem de biraz donması için buzdolabına kaldırılır. Buzdolabının her iki bölümde olur. Kesilince ezilmeyecek kıvama gelince çıkartılır. Poşetin üst kısmı kesilerek açılır poşetin üstündeyken küp küp kesilir. (3-3cm) kesilen küplerden bir tanesi alınarak her tarafı toz şekere bulanır. Fırın tepsisine dizilir. Diğerleri içinde aynı işlem uygulanır. 170 derecede içi pişene kadar yaklaşık 25-30 dk pişirilir.