1 adet yumurta
250 gram oda sıcaklığında
bekletilmiş margarin
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı pulbiber
Üç buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz
Acılı kurabiye yapılışı:
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Margarin, sirke, yumurta akı, pulbiber ve tuzu bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip, bütün malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve dilediğiniz gibi şekillendirin. Kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve fazla bastırmadan çatalla çizikler oluşturun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın
Afiyet olsun...