X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Başamel Soslu Makarna Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

lu Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 18.2.2016 12:26 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 12:26
Başamel Soslu Makarna Nasıl Yapılır?
Başamel Soslu Makarna Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Su + 1 tutam tuz haşlamak için

İçi için
  • yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
  • Tuz (beyaz peynir tuzluysa koymayın)

Üzeri için
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Beşamel sos için:
  • 4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 küçük tutam muskat (isteğe göre)

Hazırlanışı
  • Derin bir tencereye bol su, 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Makarnaları çok yumuşamayacak şekilde haşlayın (ben neredeyse 6-8 dakika haşlıyorum).
  • Haşladığınız makarnaları süzerek soğuk sudan geçirin ve süzülmesi için süzgeçte bekletin.
  • Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun (olunca mis gibi kokacaktır). Üzerine sütü azar azar eklerken bir yandan da çırparak karıştırın (varsa blendır yada mikserde harika olur.)
  • Sos koyu bir kıvam alınca içine beyaz peyniri ilave edin ve ocaktan alın. Geniş bir kapta makarna, beşamel sos ve yarım su bardağı kaşar peynirini karıştırın.
  • Karıştırdığınız makarnayı hemen fırın kullanacağınız kaba alın.(Ben porselen fırın kabı tercih ediyorum ama borcamda güzel oluyor.)
  • Üzerine kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırınladığınız makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.