Türkiye'nin en iyi haber sitesi

si Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 18.2.2016 14:19 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 14:19
Makarna Köftesi Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 200 gram uzun veya kesme makarna,
  • 25 gram kurutulmuş mantar,
  • 1 bardak rendelenmiş rokfor peyniri,
  • 120 gram tereyağı,
  • 100 gram un,
  • yarım litre süt,
  • 3 yumurta,
  • yarım baş soğan,
  • yeteri kadar kurutulmuş elemek tozu,
  • yeteri kadar tuz ve karabiber,
  • 1 bardak zeytinyağı.

Hazırlanışı
  • Mantarları soğuk suda ıslatıp yumuşattıktan sonra bol akarsuda yıkayın. Sonra suyunu iyice kurutup kıyarcasına ince doğrayın.
  • Bir tencereye 30 gram yağla rendelenmiş soğanı koyup kabı ateşe oturtun. Soğanları karıştırarak kavurun. Soğanlar pembeleşince tuzunu, biberini serpip mantarları katın.
  • Beri yanda süt, 50 gram tereyağı, 50 gram un, yeteri kadar tuz ve karabiberden yararlanarak bir beşamel salçası hazırlayın. Beşameli ateşten indirince rendelenmiş peyniri, mantarları ve bir yumurtanın sarısını katıp karıştırın. Kaynar tuzlu suda makarnayı haşlayın. Suyunu süzdükten sonra kalan tereyağında sote edin ve beşamel salçasına katıp iyice karıştırdıktan sonra zeytinyağına bulanmış mermerin üstüne dökün. Bir spatulayla düzelttikten sonra iyice soğumaya bırakın. Karışım soğuyup sertti leşince bunu dört köşe parçalara kesin.
  • Bir tavaya bir bardak zeytinyağı koyun. Yağ kızınca önce una, sonra hafifçe çırpılmış yumurtaya, daha sonra kurutulmuş ekmek tozuna bulanmış dört köşe parçaları tavaya atıp iki yanı da nar gibi oluncaya kadar kızartın. Köftelerin kızartılması sona erince bunları sıcak sıcak sofraya çıkarıp servis yapın.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Makarna Köftesi Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz