X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Mantı Makarna Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 18.2.2016 14:41 Güncelleme Tarihi: 18.2.2016 14:44
Mantı Makarna Nasıl Yapılır?
Mantı Makarna Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 paket mantı makarna ( hemen her markanın vardır)
  • 250-300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • pul biber, karabiber, tuz
  • yoğurt

Sos için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı, nane ve pul biber

Hazırlanışı


Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak,yumurta, kıyma ve baharatlar ile birlikte iç harcını yoğuralım. Alttaki fotoğrafta görüldüğü gibi ların içlerini kıyma harcı ile dolduralım. Tıpkı makarna pişirir gibi larımızı kaynar suda haşlayalım. Üzerine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt gezdirelim. İsteğe göre tereyağında nane ve pulbiber ile sos yapıp yoğurdun üzerine dökerek servis yapalım. Bu ölçüye göre 5-6 kişi için rahatlıkla yeterli olur. Afiyet olsun…