300 gr. kültür mantarı (bulabilirseniz kestane mantarı veya porçini mantarı)
1/2 su bardağı sek beyaz şarap
1 kutu (200 ml) krema
tuz ve taze karabiber
rendelenmiş Parmesan peyniri
Hazırlanışı
Derin bir tencerede bolca tuzladığınız suyu kaynatın.
Mantarları yıkayıp iyice kurulayın.* Saplarını koparıp atın ve gövdeleri dilimleyin.
Büyükçe bir tavada tereyağını orta ateşte eritin. Köpüklenince sarımsağı ekleyin ve 1-2 dakika yakmadan kavurun. Taze soğanı ekleyin ve 5 dakika soteleyin. Mantarları ekleyin. Ocağın ısısını orta-yükseğe getirerek mantarları 5 dakika soteleyin.
Beyaz şarabı ekleyip şarabın üçte biri buharlaşana kadar harlı ateşte kaynatın. Altını kısıp kremayı ekleyin. Kaynamasına müsaade etmeden şöyle bir karıştırıp ateşten alın. Tadına bakarak tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
aketin üzerindeki süreye göre makarnayı kaynattığınız suda al dente haşlayın. Kaynama suyundan 1 kepçe kadar kenara ayırdıktan sonra makarnayı süzün ve tencereye aktarın. Üzerine sosu dökün. Ayırdığınız haşlama suyunu ekleyin ve karıştırın. Makarnayı tabaklara paylaştırın ve bol miktarla parmesan rendesi serpiştirin.