PULBİBER VE NANELİ MANTI MAKARNA MALZEMELERİ:
-1 paket mantı makarna
-300 gr kıyma
-1 adet büyük boy soğan
-10 dal kıyılmış maydanoz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 tatlı kaşığı salça
-Tuz
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
-1 tatlı kaşığı nane
-2 su bardağı yoğurt
-2 litre su
PULBİBER VE NANELİ MANTI MAKARNA YAPILIŞI:
Kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kaba alın. Soğanı tuz ile hafif ovarak öldürün. Ardından maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın ve mantı içini hazırlayın. Mantı makarnaların içini bu karışımla doldurun ve kaynar suyun içine atın. 1 çorba kaşığı tereyağında salça, yarım kaşık kırmızı pul biber ve naneyi karıştırıp, sos yapın. Bu sosu kaynayan mantıya ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin ve servis tabağına alın. Üzerine yoğurt koyun. Arzu ederseniz, kalan tereyağında kırmızı pul biber ve naneyi yakıp, üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...