X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Arap Pilavı Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

ı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 16.3.2016 17:31 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 17:31
Arap Pilavı Nasıl Yapılır?
Arap Pilavı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 100gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 5-6 adet karanfil
  • 2 çubuk tarçın
  • Yarım çay bardağı kuskus
  • Yarım çay kaşığı safran baharatı
  • 1 su bardağı haşlanmış tavuk eti
  • Tavuk suyu (yaklaşık 3 su bardağı)

Hazırlanışı

Pirinç yıkadıktan sonra tereyağı tencerede eritilir. Dolmalık fıstık, kuskus, tarçın ve karanfiller tereyağında kavrulur. Kuskusun rengi değişince pirinçler ve safran eklenir. Bir süre tereyağında kavrulur. Kaynar Tavuk suyu tuz ve önceden haşlanmış küçük parçalara ayrılmış tavuk etleri a eklenir. Ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır. Pişen pilav ağzı açılmadan demlenmeye bırakılır.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.