X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Buhara Pilavı Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

ı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 16.3.2016 16:11 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 16:12
Buhara Pilavı Nasıl Yapılır?
Buhara Pilavı Nasıl Yapılır?

Malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 2.5 su bardağı et suyu
  • 250 gr. kuşbaşı koyun eti(but tarafından)
  • 2 yemek kaşığı mısırözü yağı
  • 1 orta boy havuç
  • 1/2 kahve fincanı badem
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Pirinçleri ılık suda 30 dakika bekletin daha sonra yıkayıp, süzün. Bademleri ılık suda 10 dakika bekletin ve kabuklan çıkartın.

Tencereye etleri koyup üzerine üç parmak geçecek kadar su katın ve iyice yumuşayana dek pişirin. Süzüp suyunu bir kenara ayırın. Tencereye yağ koyup küp doğranmış soğanlar soteleyin. Bademleri ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek soteleyin. Üzerlerine pirinç ilave ederek karıştırın.

Karabiber, kimyon, tuz ve ayırdığınız sıcak et-suyu (2.5 bardak) eklenerek, suyunu çekene kadar pişirin. 15-20 dakika demlendirilip sıcak servis yapın.

ı artık hazır, afiyet olsun.