X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Erişte Pilavı Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

ı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 16.3.2016 14:51 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 14:53
Erişte Pilavı Nasıl Yapılır?
Erişte Pilavı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 Su Bardağı Erişte
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 3 Su Bardağı Kaynar Su
  • 1 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı

Tencere içerisine tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine ilave edilecek ve hafif kavrulacak. Ardından kaynar su ilave edilecek, yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve tencere kapağı kapatılacak. Saat'a bakılacak not edilecek. 15 dakika süre bitiminde erişte ınız hazır. Kapağı açılmadan 20 dakika dinlendirilecek.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.