li Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 16.3.2016 16:57 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 16:58
Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet büyükçe kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı mısır özü yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı (silme)
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Mercimeğinizi yıkayarak,hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın(mercimekleriniz tam açılmasın).Süzerek,haşlama suyunu kenara alın..İnce yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ ile pişirme tencerenize alın.Kavurun.
  • Bulgurunuzu ekleyin,kavurmaya devam edin(1-2 dk),ardından süzülmüş yeşil mercimeği ekleyin.2 dk kadar daha kavurun.Yeşil mercimeğin suyunu ölçerek gerekiyorsa sıcak su ekleyerek 4 çay bardağı sıcak su elde edin.Kavrulmuş mercimekli soğanlı pilava ekleyin,tuzunu ayarlayın.Kapağını kapatarak önce harlı sonra, yavaş ateşte pilavınızı pişirin.
  • Ateşten aldığınız pilava tereyağını ekleyin,karıştırın.Demlenmesi için mutfak bezinizle bohçalayarak 15 dk bekletin.
  • Servis önerisi, Ayran ve Turşu
ARKADAŞINA GÖNDER
Mercimekli Pilav Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz