X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yufkalı Pilav Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 16.3.2016 16:18 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 16:19
Yufkalı Pilav Nasıl Yapılır?
Yufkalı Pilav Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 adet hazır yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 adet mantar
  • 4 yemek kaşığı sıvı margarin
  • 1/2 su bardağı iç badem
  • 1/2 su bardağı kuş üzümü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 adet rendelenmiş havuç ( İrice Boyda )
  • Tuz
  • Karabiber


Hazırlanışı

  • Tavayı ateşin üzerine alıp yağ ilave edin, yağ ısındığında yemeklik doğranmış soğanları tavaya alın ve kavurun.
  • Soğanlar yumuşadığında bademleri ekleyip kavurmaya devam edin. Bademler renk almaya yakın rendelenmiş havucu da içine ilave edip karıştırın.
  • Havuçların rengi sararmaya başladığında ince dilimlenmiş mantarları tavaya alın ve karıştırın.
  • Mantarlar yumuşadığında pirinci ekleyip şöyle bir karıştırıp, yenibaharı ekleyin ve pirinçler parlak bir hal alıncaya kadar kavurun.
  • En son su, tuz ve karabiberi ekleyip kapağını kapatın.
  • Biraz nemli bir haldeyken pilavı ateşten alın ve biraz ılıtın.
  • Başka bir tavaya yağ ilave edin ve bir yaprak yufkayı tavaya ortalayarak yerleştirin, içine pilavı koyun ve yayıp üzerine yufkayı kapatın.
  • Altına ocakta, üzerine ise fırında renk verin.
  • Dilimleyerek servis edin.