X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ali Nazik Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 30.3.2016 11:04 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 11:07
Ali Nazik Nasıl Yapılır?
Ali Nazik Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı

  • 6 adet patlıcan
  • 4 adet sivri biber
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet domates
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet sarımsak
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Pul biber

Hazırlanışı

  • Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayıp, yine kabuğunu soyup küçük doğradığımız domatesle birlikte kavuruyoruz. Yarım çay bardağı su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz.
  • Patlıcanları ve biberleri bir tepsiye koyarak 250 derecede fırına atıyoruz. Biberlerin üzeri kızarıncaya kadar fırınladığımız biber ve patlıcanları plastik poşete alarak terlemesini sağlıyoruz.
  • Derin bir kaba yoğurt ve ezdiğimiz sarımsağı ekleyip bir tutam tuzla çırpıyoruz. Soyduğumuz ve küçük küçük doğradığımız patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yoğurtlu karışımı servis tabağına alarak üzerine etleri yerleştiriyoruz. Bir tavada erittiğimiz margarin ve pul biberi üzerinde gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.