X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Havuç Meze Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 30.3.2016 11:30 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 11:31
Havuç Meze Nasıl Yapılır?
Havuç Meze Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1 su bardağı ufalanmış ceviz
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • yarım çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı

  • Havuçların hepsini redeleyip yarım çay bardağı sıvıyağla tavada rengi turuncuya dönünceye kadar soteleyin (dikkat devamlı karıştırın yanmasın).
  • Havuçları geniş bir tabağa döküp soğutun.
  • Cevizin yarısını havuçlara karıştırıp harmanlayın.
  • Bir kapta yoğurt,mayonez ve sarımsağı karıştırın biraz tuz atın
  • Bu sosun yarısını havuçlarla iyice karıştırın ve geri kalan kısmıylada üstünü komple kapatın
  • Ayırdığımız yarım su bardağı cevizide üzerine serpelim.
  • Dolapta en az yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.