Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 30.3.2016 10:57 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 10:59
Kumpir Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Büyük boy patates,
  • Sosis veya salam (doğranmış),
  • Mısır (haşlanmış veya konserve),
  • Bezelye (haşlanmış veya konserve),
  • Kornişon turşusu (doğranmış),
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş),
  • Tereyağı,
  • Mayonez,
  • Ketçap (isteğe bağlı).


Hazırlanışı

  • Fırınımızı 250 dereceye ayarlayıp ısınması için açalım.
  • Patatesleri yıkayıp, kurulayalım ve teker teker alüminyum folyo ile saralım.
  • Fırın ısındığı zaman patatesleri fırının en üst rafında ızgara üzerinde pişirelim.
  • Patateslere kürdan batırıp pişip pişmediklerini kontrol edelim.
  • Patatesler piştikten sonra fırından alıp alimünyum folyoları çıkaralım ve bıçakla patatesin ortasını yaralım.
  • Sıcak patatesin içerisine önce biraz tereyağı koyalım.
  • Çatalla birlikte, patatesin kabuklarını zedelemeden patatesin içini ezip püre haline getirelim.
  • Daha sonra diğer malzemelerden istediğimiz kadarını patatesin içerisine ilave ederek kumpiri hazırlayalım.
  • En son olarak damak zevkinize göre, kumpirin üzerine ketçap ve mayonez ilave edip servis edebilirsiniz.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Kumpir Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz