Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 30.3.2016 10:12 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 10:38
Patlıcanlı Ezme Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 1 dolmalık biber
  • 1 çarliston biber
  • 1 acı biber (Mexican chile biberi kullandım)
  • 3 domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydonoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (güneşte kurumuş Antep biber salçası kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz

Hazırlanışı

  • Fırın ızgarasının üzerine alüminyum folyo serin ve fırının üstten ısıtma (Broil) kısmını açın.
  • Yıkanmış kurulanmış sebzeleri fırına koyun, kabukları kararmaya başlayınca diğer tarafını çevirip közleyin.
  • Közlenmiş sebzeler ılındıktan sonra kabuklarını soyun.
  • Maydonoz ve sarımsak dahil bütün sebzeleri rondodan geçirin ve derince bir kapta toplayın.
  • Zeytinyağ, salça ve baharatlarını ilave ederek karıştırın.

Not: Hepsini hemen tüketicekseniz 1 küçük soğanıda közleyerek ilave edebilirsiniz.Herzaman elimin altında hazırda bulununsun diyorsanız, soğanın tadı değişeceği için ilave etmeden cam kavonozda buzdolabında saklayabilirsiniz.

ARKADAŞINA GÖNDER
Patlıcanlı Ezme Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz