X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Somonlu Kanepe Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

lu Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 30.3.2016 10:54 Güncelleme Tarihi: 30.3.2016 10:55
Somonlu Kanepe Nasıl Yapılır?
Somonlu Kanepe Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 5 dilim tam tahıllı ekmek
  • 2 adet olgun avokado
  • 4 yemek kaşığı krema
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 100 gram somon füme

Servisi için

  • 4 dal dereotu
  • 4 dilim limon

Püf Noktası

  • Avokadonun yumuşak ve olgun olması kanepelerin lezzetini arttıracaktır.Hazırladığınız kanepeleri bekletmeden servis edin.

Hazırlanışı

  • Tam tahıllı ekmek dilimlerini dört eşit parçaya bölün ya da yuvarlak kalıplar yardımıyla kesin.
  • Kanepenin harcını hazırlamak için; olgun avokadoları ortadan ikiye kesin. Çekirdeğini çıkardıktan sonra kabuklarını soyun.
  • İnce ince dilimlediğiniz avokadoları, tuz ve krema ilavesi ile blenderda püre haline gelene kadar çekin.
  • Hazırladığınız harcı ekmek dilimleri üzerine sürün. Somon fümeyi ince şeritler halinde rulo yaptıktan sonra kanepelerin üzerine yerleştirin.
  • Küçük parçalara ayırdığınız dereotu ve ince limon dilimleri ile süsledikten sonra bekletmeden servis edin. Çok değerli arkadaşlarınızla paylaşın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.