X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 23.3.2016 15:02 Güncelleme Tarihi: 23.3.2016 15:03
Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır?
Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 300 gr kıyma,
  • 2 adet patates,
  • 2 adet kemer patlıcan,
  • 1 adet soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 çorba kaşığı salça,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pul biber,
  • Kırmızı toz biber,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Sosu İçin

  • 1 çorba kaşığı salça,
  • 1 su bardağı su.
  • Üzeri İçin:
  • Domates,
  • Biber.

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ.

Hazırlanışı

  • Soğanı, sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
  • Orta boy bir tencereye kıymayı koyalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • İçine soğanı, sarımsağı, zeytin yağını ilave edelim ve 5-10 dakika kavuralım.
  • Sonra baharatları, tuzu, salçayı ilave edelim ve karıştıralım.
  • Patatesin iri iri küp şeklinde doğrayalım.
  • Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyalım ve orta kalınlıkta daire şeklinde doğrayıp, tuzlu su da bekletip, suyunu süzelim.
  • Tavaya sıvı yağı koyalım ve kızdıralım.
  • Patatesleri ilave edelim ve kızartalım.
  • Sonra patlıcanları kızartalım.
  • Orta boy bir borcama patatesleri yerleştirelim ve üzerine kıymalı harcın yarısını döküp, yayalım.
  • Patateslerin üzerine patlıcanları yerleştirelim ve kalan kıymalı harcı patlıcanların üzerine döküp yayalım.
  • Son olarak üzerini domates ve biber ile süsleyelim.
  • Sosu için; kaseye salçayı, suyu koyalım ve karıştıralım.
  • Patatesli Patlıcan Oturtmasını önceden ısıtılmış 175° fırında yaklaşık 30 dakika pişirip, sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.