X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Pırasa Çullaması Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

sı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 23.3.2016 17:42 Güncelleme Tarihi: 23.3.2016 17:45
Pırasa Çullaması Nasıl Yapılır?
Pırasa Çullaması Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kilo pırasa (yeşil kısımları hariç)
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 400 gram kıyma
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz
  • karabiber
  • kızartmak için yağ


Hazırlanışı

ların yaprak kısımları dışında kalan bölümlerini 4 parmak eninde parçalara ayırın. Pırasaları hafifçe haşlayın. Yumurtaları çırpın. Pırasaları tencereden çıkarın. Una tuz ilave edin.
Pırasaları önce una, sonra yumurtaya bulayın. Kızgın sıvı yağda iki yüzünü de kızartın. Kızarttığınız bütün pırasaları yayvan bir tencereye alın. Yan yana dizin.
Soğanı çentip, pembeleşene dek kavurun. Kıymayı ve salçayı ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra tuzunu, biberini ayarlayın. Pırasayı haşladığınız suyu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Hazırladığınız bu kıymalı soğanlı sosu,pırasa sının üzerine gezdirin. Gerekirse biraz daha su ilave edin. 10 dakika daha pişirin. Pırasaları bozmadan tencereden alın.