X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ispanak Kökü Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

ü Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 24.3.2016 09:11 Güncelleme Tarihi: 24.3.2016 09:11
Ispanak Kökü Nasıl Yapılır?
Ispanak Kökü Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 kilo ıspanağın ayıklanmış kökleri
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kesme şeker
  • tuz
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı su

Hazırlanışı

  • Ayıkladığınız ıspanakların köklerini bıçak yardımıyla temizleyin ve derin bir kabın içinde suya basın. Suya bir miktar sirke ekleyin ve 10-15 dakika kadar bekleyin.
  • Bu sudan aldığınız ıspanak köklerini 1-2 su daha yıkayın ve kumunu akıtın.
  • Soğanı yemeklik, havucu ince ince julyen doğrayın.
  • Zeytinyağını tencereye alın ve üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin. Havucu ekleyip 2 dakika daha soteleyin.
  • Ispanak köklerini tencereye alın ve 1-2 kez karıştırın. Pirinç, tuz, şekeri ve suyu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pirinçler pişip yemek suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Soğuk servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.