Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 24.3.2016 09:06 Güncelleme Tarihi: 24.3.2016 09:07
Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 500 gr taze fasulye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş Sarımsak
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

  • Fasulyeleri yıkayın ve süzülmeye bırakın. Bıçak yardımıyla tepelerini ve varsa kılçıklarını alıp boylamasına 2 parçaya bölün.
  • Soğanı ince ince yemeklik dorayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Orta boy bir tencereye soğanı alın, üzerine ayıkladıüınız taze fasulyenin yarısını koyun.
  • Fasulyelerin üzerine domates ve sarımsağı koyup kalan fasulyeleri de tencereye alın.
  • Zeytinyağı, su, tuz ve şekeri de tencereye ekledikten sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
  • 20 dakika sonra fasulyeleri karıştırıp 10 dakika daha (fasulyeler yumuşayana kadar) pişirin ve ocağın altını kapatın.
  • Kapağı kapalı olarak oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin ve servis yapın.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Taze Fasulye Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz