1 çay bardağı köftelik bulgur
6 çay bardağı su
1 çay bardağı üzüm pekmezi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay kaşığı kuzu kokusu
baharatı (tarifi 'Taraklık sarma'da)
1 tatlı kaşığı gül suyu
Bulguru 4 çay bardağı su ile birlikte suyunu çekene kadar pişirin. Pekmezi katın ve bulgurun su çekmesine göre 2 çay bardağı daha sıcak su ekleyin. İkisini en az 20 dakika süreyle karıştırarak kısık ateşte pişirin. Suyunu çekip, pişirme işleminin sonuna gelince yarım çay bardağı dövülmüş cevizi katın. Ceviz iyice karışınca kuzu kokusu baharatını ilave edin ve tencereyi ocaktan alın. Gül suyunu da kattıktan sonra ıslattığınız düz bir kaba boşaltın. Spatula ile üzerini düzelterek yayın ve dilimleyin. Üzerine kalan yarım çay bardağı dövülmüş cevizi serpin ve servis yapın.
Afiyet olsun.