X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Haşlanmış Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 26.2.2016 15:33 Güncelleme Tarihi: 26.2.2016 15:47
Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?
Haşlanmış Yumurta Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 Adet Yumurta
  • Cezve
  • Su

Rafadan Yumurta

Ocak üzerindeki cezve'ye yeterli miktar su konulacak. Su kaynamaya başladıktan sonra, cezvenin içerisine yavaşcacık bırakılacak. Cezvede ki su tekrar kaynamaya başladıktan sonra, Saat'a bakılacak ve bir yere not edilecek. 2 Dakika sonra, ocak söndürülecek.
Cezvedeki yumurta soğuk su ile soğutulacak. Şayet mutfakta saatınız yoksa, kaynayan su içerisine yumurtayı bıraktıktan sonra, 1001'den başlayarak 1100'e kadar rakamlar sayılacak ocak söndürülecek.
Her iki süre sonunda, akları az pişmiş ve sarısı pişmemiş rafadan yumurtanız hazır. Tercihler farklı olduğundan dolayı, rafadan yumurta kıvamı da farklı olacaktır. O yüzden rafadan yumurta süresi olarak, 2 dakika ile 4 dakika arasında seçim yapmanız gerekiyor. Ayrıca, yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayınız.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.