X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yumurta Dolması Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

sı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 9.3.2016 11:34 Güncelleme Tarihi: 9.3.2016 11:36
Yumurta Dolması Nasıl Yapılır?
Yumurta Dolması Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kırıntı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/4 demet maydanoz
  • karabiber
  • tuz

Hazırlanışı

lari içinde soğuk su olan bir kaba koyup ateşe oturtun, 15 dakika süre ile haşlayın, kaynama suyunu dökün, yeni soğuk su koyup içinde bekletin. Yumurtalar soğumaya başlayınca kabuklarını soyun, dikiş ipliği veya çok keskin bir bıçak ile herbirini uzunlamasına ikiye bölün. Beyaz kısımlarını zedelemeden, küçük bir kaşıkla sarılarını çıkartın, tabakta düz durabilmeleri için de yarım yuvarlakların alt kısımlarını bıçakla yarım santim kesin ve bir tabağa dizin. Bir kasede çıkardığınız katı yumurta sarıları, zeytinyağı, beyaz peynir, yoğurt, kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi iyice ezerek karıştırın, beyazların içine doldurun. Yumurta sarılarına peynir ve yoğurt yerine tonbalığı veya zeytin ezmesi de katabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.