X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yumurtalı Omlet Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 9.3.2016 11:16 Güncelleme Tarihi: 9.3.2016 11:16
Yumurtalı Omlet Nasıl Yapılır?
Yumurtalı Omlet Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kase kaşar peyniri rendesi (küçük bir kase, rendenin ince kısmı ile rendelenmiş)
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz

Hazırlanışı
  • Yumurtaları bir kaseye alıp, tuz ekleyerek çırpın.
  • Tereyağını tavada eritin, yumurtayı tavaya dökün.
  • Yumurtanın alt kısmı biraz pişmeye başlayınca kenarlardan boşluklar açarak üst kısımda kalan sıvı yumurtanında tavaya akmasını sağlayın, böylelikle omletiniz çok kalın olmayacak, üst kısmında sıvı yumurta kalmayacak.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesini döküp maydanozları ilave edin.
  • Altını kapatarak servis tabağına alabilirsiniz.
  • Servis ederken maydanozlar içte kalacak şekilde yarım ay biçiminde omleti katlayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.