X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Yumurtalı Pide Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 9.3.2016 10:09 Güncelleme Tarihi: 9.3.2016 10:10
Yumurtalı Pide Nasıl Yapılır?
Yumurtalı Pide Nasıl Yapılır?

Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı sıcak su,
  • 2 su bardağı süt,
  • Yarım su bardağı sıvı yağı,
  • 1 paket yaş maya (42 gr),
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 kg kadar un.

İçi İçin
  • 3 adet yumurta,
  • 250 gr böreklik peynir,
  • 1 tutam maydanoz.

Üzeri İçin

  • Yumurtanın sarısı.

Hazırlanışı
  • İçi için; bir kaba ince ince doğradığımız maydanozu, peyniri ve yumurtaları koyup iyice karıştıralım.
  • Hamuru için; bir kaba mayayı ve sıcak suyu koyup iyice karıştıralım.
  • Bu şekilde 10-15 dakika bekletelim.
  • Kabaran mayanın içine sütü, sıvı yağı ve tuzu koyup iyice karıştıralım.
  • Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  • Hamurun üzerini streç ile kapatıp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Hamuru merdane ile oval şekilde açalım.
  • Ortasına uzunlamasına peynirli harçtan yerleştirelim.
  • Açtığımız hamurun uçlarını birleştirip kenarlarını içe doğru kapatalım.
  • Hazırladığımız pideleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim ve tepside 30 dakika daha mayalandıralım.
  • Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.