İsveç'te, 4,1 milyon kişiyle yapılan bir araştırmada, kanser vakalarının yüzde 40'ının aşırı kilo ile bağlantılı olduğu tespit edildi.
Bir diğer adıyla 'beyin krizi' olan inme, önde gelen ölüm sebeplerinde üçüncü sırada yer alıyor. Konu hakkında konuşan uzmanlar ise inmeye neyin neden olduğunu anlattı, korunmanın yollarından bahsetti. Özellikle belirli bir yaş grubundan sonra riskin arttığını söyleyen uzmanlar, ilk 6 saatin önemine de vurgu yaptı.
Obezite, diyabet, kanser, hipertansiyon, otoimmün sistem hastalıkları ve yaşlanmanın akut değil kronik inflamasyona bağlı olduğu artık bilinen bir gerçek. Ve bunun için antiinflamatuvar ilaçların da avuç avuç kullanıldığını görüyoruz. İnflamasyonu gidereceğiz derken ilaçların her türlüsünün; ister kimyasal ister bitkisel olsun, vücudumuza zararlarını da unutuyoruz. Sadece doğal beslenme ile kronik inflamasyonu iyileştirmenin yolları var. Bu hafta uzman olarak sizlere bu sırlardan bahsedeceğim
Her gün bu besinden bir kaşık tüketmenin demanstan ölme riskini yüzde 28 azalttığı görüldü. Demans, giderek daha fazla bireyi etkileyen ilerleyici bir durumdur. Beynin devam eden gerilemesiyle bağlantılı bir sendrom veya bir grup ilişkili semptomdur. Bu nedenle hafıza sorunlarının yanı sıra davranış ve kişilik değişikliklerine de yol açabilir. Bazı durumlarda hareketliliği de etkileyebilir.
Hareketsiz bir yaşam tarzı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve aşırı stres gibi faktörler, yaşamımızı olduğu kadar sağlığımızı da etkiliyor. Bu durumda, dikkat edebileceğimiz faktörlerin başında tükettiğimiz besinler geliyor. Bu önereceğimiz yiyecekten her gün yemek tüm organlarınızı yenileyeceği gibi hastalıklara karşı da sizi koruyacak...
Pasif agresif kişilik bozukluğunun kişilerin davranışlarında ne gibi etkileri olabileceğini anlatan Psikiyatri Uzmanı Dr. Erman Şentürk, tedavi için yapılabilecekleri de anlattı. Bu kişilerde görülen özellikleri sıralayan Şentürk, pasif agresif kişilik bozukluğuna nelerin neden olduğunu da anlattı.
Bilim insanları, otomobillerde bulunan alev geciktirici kimyasalların kanserojen maddeler yaydığını belirledi.
Susamdan elde edilen bu harika besin, düzenli ve doğru miktarda tüketildiğinde vücudu birçok hastalığa karşı koruyabilir. Hem tatlılarla hem de kahvaltılarda pekmezin yanında keyifle tüketilen tahin, sadece lezzetli değil, aynı zamanda besleyici ve sağlıklıdır. İşte tahinle ilgili bilmeniz gereken her şey ve sağladığı tüm faydalar...
Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Kliniği uzmanlarından Doç. Dr. Asu Fergün Yılmaz, toplumda sık görülen demir eksikliği anemisiyle talasemi taşıyıcılığının karıştırılmaması gerektiğini belirterek, basit kan testleriyle belirlenebilen bu iki hastalık arasındaki ayrımın yapılmamasının talasemi taşıyıcılarının gözden kaçmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.
Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, "Üründe erime ya da yumuşama olup olmadığı kontrol edilmeli. Kristalleşme oluşan yani eridikten sonra tekrar dondurulmuş ürünler kesinlikle tüketilmemeli. Eğer kutulu dondurma alıp evde tüketeceksek, alışverişin en sonunda alıp hızlıca eve götürüp dondurucuya koymak lazım. Süt ürünü olduğu için ciddi bir gıda zehirlenmesine yol açabilir" dedi.