Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

CHP ve Tekin

Değişim deyince, Gürsel Tekin ön plana çıkıyordu. Bu yüzden, onun dışlanması zihinlerde tereddüt uyandırdı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bir tercih yapmak zorunda. Bakalım, Önder Sav, Gürsel Tekin'in yeniden İstanbul İl Başkanlığı'na gelmesine izin verecek mi?
Bu arada Tekin ile de konuştum. İlk günden itibaren Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini ve hiç tereddüt göstermediğini belirtti. "Bunu en iyi sayın genel başkan bilir" dedi.
CHP'nin değişim beklentilerinde bir hayal kırıklığı yaratmaması çok önemli. A&G Araştırma (Adil Gür), bugün yarın bir anket açıklayacak. Hemen Kurultay sonrası, A&G'ye göre, CHP'nin oy oranı Türkiye'de % 32'ye kadar çıkmıştı. İki gün önceki araştırmada, düşme eğilimi göze çarpıyor; oylar, % 30'a gerilemiş. Bunda, CHP değişimi başaramayacak inancı mı var, yoksa ilk rüzgâr dağıldıktan sonra dengelerin yeniden kurulması mı CHP'yi birkaç puan geriletti bilemeyeceğiz. Ama şimdilik, bazı olumsuz işaretler aldık. Ercan Karakaş'ın Parti Meclisi'ne dahi girememesi, Gürsel Tekin'in dışlanması ve Sav'ın egemenliğinin sürmesi, tereddüt uyandırıyor. Gene de, süre tanımak lüzumuna inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA