Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Kurtulmuş'un 'kurtuluş' planı

Referandum öncesinde siyasetin yeni gelişmelere gebe olduğu bekleniyordu… İlk doğum Milli Görüş çizgisinin "son mohikanı" Saadet Partisi'nde oldu.
Çocuk doğdu ama kuvözde mi büyütülecek yoksa eve çıkıp orada mı gelişecek belli değil. Numan Kurtulmuş ve arkadaşları halisane niyetlerle "bebeği" yeni bir "ev"e çıkartıp yaşatmak istiyor.
Yani parti kurmak istiyorlar… Büyük olasılıkla seçimlere katılmak için de bu parti kiralanacak.
İşte bu noktada devreye başka arayışlar giriyor.
Daha önce ipuçlarını verdiğim Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun bir araya gelip, yeni "ortak merkez" oluşturmaları hâlâ sıcaklığını koruyor.
O yazı üzerine siyaset kulisleri hareketlenince ortaya çıktı ki, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu aylar öncesinden bu çabaya girmiş bile…
Sadece Kurtulmuş ve Soylu ile değil aynı zamanda eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'le de referandumda "Evet" diyen MHP'li Ramiz Ongun'la da görüşmeler yapılmış ve hâlâ da devam ediyor bu görüşmeler.
Siyaset kulislerinde işin tek eksik yanının halka dokunan sosyal demokrat aktörler olduğu konuşuluyor… Yani yüzde 42'ye köprü olabilecek Gürsel Tekin gibi isimlerin de devrede olması isteniyor. Teorik olarak kulağa hoş geliyor ama gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini zaman gösterecek.
Bir süre önce konuştuğum BBP Genel Başkanı Topçu şöyle diyordu:
"Yazdığınız isimler bizim de gündemimizde. Hepsiyle de konuştum. Önerim çok açık, kimsenin bir başka parti içinde kaybolması söz konusu değil. Ortak bir zemin yaratacağız ve herkes kendi kimliğiyle orada olacak. Bu, kutuplaşan siyasete de nefes aldırır diye düşünüyorum…"
Kurtulmuş'un bu günlerdeki arayışının içinde bu öneri de var ama o sadece bununla yetinmiyor. Ertuğrul Yalçınbayır, Ali Müfit Gürtuna, Ehli Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun gibi isimleri de ihmal etmiyor.
Peki, bu aktörler bir araya gelir ve iddialı olabilirler mi?
İşin doğrusu bu noktada bütün gözler içinden geçtiğimiz sürecin oyun kurucu partisi AK Parti'ye çevriliyor. Çünkü adı geçen isimlerin büyük çoğunluğu AK Parti'nin kapsama alanına da giriyor. Bu kanatlardan bir ikisine AK Parti kanca atarsa proje tümden çökebilir.
Bu nedenle Kurtulmuş'un işi kolay değil. Dayatılan mecburiyetten fırsat da çıkabilir, hüsran da… Tam da bu nedenle Kurtulmuş'u iyi tanıyan genç bir siyasetçi uyarıyor: "Türkiye'de yüzde 58'de duran yüzde 42'ye köprü atan bir siyasete ihtiyaç var. Bu siyaseti ortaya koyup, gerisini topluma bırakmak gerekiyor."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA