Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Prof. Dr. Ahmet Özer

Geçmişte siyasi partilerde kendine yer bulamayacaklarını bildikleri için partilerin yakınından bile geçmeyen onca yetişmiş insan, artık bir yolunu bulup partilere koşuyor.
Bu siyasette iyi şeylerin olacağına işaret ediyor. 12 Haziran 2011 seçimleri bu açıdan da bir dönüm noktası olacak. O dönüm noktasına giderken, Türkiye'nin olası siyasi aktörlerini tanımakta yarar var.
İşte onlardan biri; Prof. Dr. Ahmet Özer. Prof. Özer'i 1990'larda merkezi Diyarbakır'da bulunan GAP Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği yaptığı dönemden tanıyorum.
Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü birincilikle bitiren Özer, siyaset sosyolojisi alanında mastır yaptı. GAP projesinden, yerel yönetimlere, Kürt sorunundan küreselleşme sorunlarına, birçok alanda önemli eserler verdi. Uzunca bir süre CHP Bilim Kurulu için çalıştı. Türkiye'nin siyasal sorunları üzerine araştırmalar yapan Özer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çeşitli konularda raporlar hazırlayıp sundu.
Şimdi CHP İstanbul 3. Bölge'den milletvekili aday adayı...
Yerel yönetimlerin güçlendirilmesine ihtiyaç duyulan Türkiye'de, bu konuyu Almanya'dan İtalya'ya, İsrail'den ABD'ye bir dizi ülkede araştıran bir siyaset bilimcinin, siyasete çok şey katacağı açık değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA