Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Ahı gitmiş vahı kalmış bunların'

Yeni CHP'ye yöneltilen eleştirilerin odağında olan isimlerin başında ilahiyatçı öğretim üyesi Muhammet Çakmak geliyor. Çakmak'ın her açıklaması seçim öncesi tartışmalara yol açtı. Şimdi de günah keçisi yapılmak istenen isimlerden biri. Milletvekili seçilemedi ama Yeni CHP'nin yaşaması gerektiğini söylüyor:
"Türkiye'nin yeni CHP'ye ihtiyacı var. CHP seçim meydanlarında söylediği her şeyin arkasında durmalı... Yeni anayasaya destek vermeli. Reformlara devam etmeli. Yeni kitleleri kadrosuna katmalı. Alevileri, Kürtleri, dindarları toplumun her kesimini CHP'yle buluşturma sürmeli. Genel başkanın, toplumu kucaklayan, ötekileştirmeyen söylemlerinden taviz vermeden yoluna devam etmesi lazım. Ecevit döneminde de Ecevit ortanın solunu attığında bu kadar başarı gösterememişti. Algı yerleşince trend hızla yükseldi."
Eleştirilere de yanıt veren Çakmak şunları söylüyor:
"Bizi kim eleştiriyor, Kemal Anadol, Şahin Mengü... Ahı gitmiş vahı kalmış bunların. Türkiye'de hiçbir karşılığı olmayan hırs ve egosuna tapan, Türkiye ve CHP konusunda yapacağı hiçbir şey kalmamış insanlar eleştiriyor. Ama biz tabanda tuttuk. Dolayısıyla çıkan seslerin hiçbir anlamı olmaz. Çok kısa sürede bu hava biter. Bizim 2 puanımız maalesef MHP'ye gitti. Yoksa 28'in altına düşmezdik. Ama sevindiren şu, yeni CHP millet tarafından ilgi görmüştür. Bütün eski yöneticilerin, aday olamayanların çalışmamasına rağmen milletin teveccühü var."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA