Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de Tekin operasyonu

CHP'de beklenen yönetim değişikliği gerçekleşti. Büyük bir değişim beklemiyordum ama Süheyl Batum'un gidip, Gürsel Tekin'in de örgütün başından alınması bu değişimin de sıradan olmadığını gösteriyor. Daha önce, Baykal ve Önder Sav'ın saf dışı bırakıldığını, sıranın Tekin'e geleceğini yazmıştım... Şimdi gerçekleşti ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "üç adım"da CHP'nin tek hâkimi olmayı başardı.
Yeni yönetimde, Gürsel Tekin'in görev değişimi ve Batum'un da dışarıda kalması kadar sürpriz sayılabilecek tek isim var; Mehmet Zeki Gündüz...
İsviçre'de yaşarken Kılıçdaroğlu'nun keşfedip getirdiği Gündüz, CHP Parti Meclisi üyesi seçtirildi ama nedense milletvekili yapılmadı ya da yaptırılamadı. Şimdi genel başkan yardımcısı yapılarak bu zafiyet giderildi.
Gündüz'ü sadece Türkiye kamuoyu değil CHP'liler de pek tanımıyor. Ankara'da bir kez görüştüğüm Gündüz, CHP'lilerin ezberini bozabilecek "yeni sosyal demokrat" bir düşünceye sahip... Türkiye'nin bölgesel rolü konusunda farklı yaklaşımlarıyla rakiplerini şaşırtacak ilginç bir siyasetçiyle tanışacağız...
Uzun yıllar AB ülkelerinde yaşayan Gündüz'ün gençlikten sorumlu olması da isabetli bir seçim...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA