Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Sığınacak yer arayan ev seçmez'

Van depremi Türkiye toplumunun yardımlaşma duygusunun ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Sanatçısından işadamına, sokakta kâğıt toplayıcısından şehit eşine kadar binlerce insanın yüreği Van'daki acıyı paylaşmak için attı.
Bu çaba elbette çok önemli. Ancak başka önemli noktalar da var.
Onu da Vanlı işadamı İhsan Kayatürk anlatıyor. Kayatürk, Kimlik mağazalarının sahibi. Doğu ve Güneydoğu'da çok sayıda mağazası olan Kayatürk, babasını 1976'daki Çaldıran depreminde kaybetmiş.
Babasının kucağındayken depreme yakalanan ve o acının ne olduğunu bilen Kayatürk, şimdi feryat edercesine bir noktaya dikkat çekiyor:
"Bu yardımlar ve kampanyalarla gurur duyuyorum ama aynı zamanda da utanıyorum. Çünkü oradaki insanların işi yok, parası yok ki sağlam ev istesin veya yapsın. Önce bunu çözmeliyiz."
"O bölgede hangi eve girseniz ünlü markaları bulursunuz"
diyen Kayatürk, tüm işadamlarına bir çağrıda bulunuyor:
"Ben ilk adımı atıyorum ve 500 kişiye iş verecek bir tekstil fabrikası sözü veriyorum. Aynı şeyi herkesin yapması gerekiyor. Bu zor değil. İnsanlar iş sahibi olur, para kazanırsa başını sokacak ev değil, sağlam ev arar. Bunu yapamıyor olmamız benim zoruma gidiyor. Çin'e Hindistan'da yatırım yapanlar gelip burayı görsünler."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA