Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Sabah'ın köşe yazarı Kılıçdaroğlu

Birkaç gündür 28 Şubat postmodern darbesi nedeniyle gazete arşivleriyle iç içeyiz. Dün asistanım Mine Gültekin masama, Sabah'ın 12 Ağustos 1999 tarihli nüshasının fotokopisini getirdi ve o sayfadaki bir köşeyi işaret etti.
Köşede, "Yurtdışında geçen süreleri ne zaman borçlanabiliriz?" sorusu soruluyordu ve bunun 28 Şubat'la nasıl bir ilgisi olacağını doğrusu anlamamıştım.
Mine'ye ters ters bakmadan küçük fotoğraf dikkatimi çekti. Hiç yabancı değildi. Fotoğrafta gözlüklü bir adam vardı ve altında da Kemal Kılıçdaroğlu yazıyordu.
İnanamadım... Sabah gazetesindeki köşe yazarı bugünün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Klasik köşe yazarlığı olmasa da bazı gazetelerde sosyal güvenlik meseleleriyle ilgilenen bu tür köşeler hep var. Kılıçdaroğlu da bir yıl süresince Sabah'ta o görevi yapmış. Bir anlamda bugünün Ali Tezel'i yani...
SSK Genel Müdürlüğü'nden 1999'da emekli olup ayrılan Kılıçdaroğlu'nun özgeçmişinde Vatandaşın Vergisini Koruma Derneği genel başkanlığı dahil birçok bilgi var ama bu tür bir köşe yazarlığı yaptığı bilgisi yok. Kılıçdaroğlu'nun biyografisine bu katkıyı sunarken, şu notu da iletelim: Kılıçdaroğlu'nun siyasetle somut ilişkisi de o dönem başladı. O yıl yapılan 18 Nisan 1999 seçimlerinde DSP'den aday yapılmasa da adı DSP'nin yıldızları arasında geçti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA