Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Anayasa'dan önce çocuk yasa

Söz yeni anayasadan açılmışken "çocukların sesi"ne de kulak vermek gerekiyor. Elimde Çocuk Vakfı'nın Meclis'in desteğiyle yaptığı önemli bir çalışma var.
Vakıf, şubatta İstanbul Üniversitesi ve SHÇEK ile birlikte 1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi'ni düzenledi. Bu kongrede "Çocuğun Görünür Olduğu Bir Anayasa" başlığı altında, Anayasa ve Çocuk Raporu hazırlandı ve Meclis'e sunuldu.
Ancak Çocuk Vakfı'nın çalışması bu kadarla sınırlı değil. Vakıf Türkiye genelinde anayasa için çocuklardan görüş alıyor. 22 Nisan'dan bu yana İstanbul Taksim Meydanı'nda çocuk kürsüsü kurulmuş ve 9 Haziran'a kadar görüş almaya devam edecek.
Ne var ki bu çalışma sürerken Meclis Uzlaşma Komisyonu da yazım sürecini başlattı.
Peki, çocukların görüşü yeni anayasaya yeteri kadar yansıyacak mı? Çocuk Vakfı Başkanı Yetişkin Sözcüsü Mustafa Ruhi Şirin pek umutlu değil. Buna rağmen çalışmayı tamamlayıp haziran ayı içinde Meclis'e sunacaklar.
Umarız Uzlaşma Komisyonu çocukları görmezden gelmez...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA